DELA

Åbo Svenska Teater återkommer till

Åland med den romantiska komedin ”Ett riktigt fynd”, som blev uppskattad när den gavs tidigare i höst i Mariehamn, Föglö Kökar och Brändö. ”Det är ett härligt gäng som frekventerar loppisbutiken”, skrev Nyan.
Nu spelar ÅST i Källbo skola i Finström, den 20 november, på Ekeborg i Eckerö den 21 och i Kumlinge skola den 22. Föreställningarna i Finström och Eckerö inleds kl. 19 medan man spelar redan 18.30 i Kumlinge. Pjäsen är regisserad av Pekka Sonck och för visualiseringen står Maria Antman.
Pjäsen handlar om den frånskilda 50-åriga Susan (Carola Sarén) som volontärjobbar på ett loppis och försöker hitta en ny kärlek i sitt liv. Hon får upptäcka att det inte alltid är lätt att hitta rätt bland allt bråte – såväl på jobbet som i privatlivet. Lasse Fagerström spelar änklingen David och de övriga tolv rollerna görs av Bror Österlund och Daniela Franzell. ”Ett riktigt fynd” hade premiär på ÅST den 20 september. Biljetter fås i förköp via www.lippupalvelu.fi och ÅST:s biljettförsäljning, biljetter säljes också vid dörren före föreställningarna.
Fler kulturnotiser i papperstidningen!