DELA

kulturnotiser


Med Kökar
som tema,

deltar för tillfället bildkonstnärerna Satu Kiljunen, Vesa-Pekka Rannikko, Santeri Tuori och Pive Toivonen i en utställning i Stornoway, Skottland. Konstnärerna som antingen bor eller regelbundet vistas och jobbar på Kökar vid Kökar konstnärsresidens, är inbjudna att delta i utställningen av An Lanntair kulturcentrum på Stornoway Isle of Lewis på Ute Hebriderna i Skottland.
Utställningen ”Insiders in the landscape” hade vernissage den 17 maj och är öppen till den 29 juni och har som tema ”plats”. Nästa sommar fortsätter utbytet med en utställning i Galleri Kakelhallen. Samma bildkonstnärer kommer då att ställa ut med Hebriderna som tema.

Scenkraft –
teatersamling på Åland,
heter den amatörteatersamling…
Finlands Svenska Ungdomsförbund FSU rf, arrangerar i samarbete med Ålands Ungdomsförbund, en stor amatörteatersamling med namnet Scenkraft, i Eckerö på Åland 10-12.10.2008. Samlingen är ämnad för teaterintresserade personer och –grupper som sysslar med amatörteaterverksamhet.
För bokningar via resebolaget, önskar FSU att intresserade anmäler sig till landskapsförbunden eller direkt till FSU senast 30.5! Ytterligare information om evenemanget hittas på FSU:s webbsida, www.fsu.fi.