DELA

kulturnotiser

Var det rätt
Evita vi såg

frågar sig recensenten Mats Liljeroos i Hufvudstadsbladet efter att han sett musikalen ”Evita” på Åbo Svenska Teater: ”Ett fråge- eller utropstecken av det mer intressanta slaget var sedan att ha operasångerskan Thérèse Karlsson att göra älskarinnans rätt blygsamma roll och visst kan man, utan att förringa (Birthe) Wingrens gedigna insats, fråga sig om det var rätt Evita vi såg.
Tidigare i recensionen skriver Liljeroos dock också att Wingren gjorde sin roll ”med den vokala briljans och sceniska inlevelse vi förknippar henne med”.


Åsa Linds nya
ungdomsbok,

”Ellika Tomsons första bok”, får goda recensioner av Anne Marie Karlsson i DN. Hon skriver bland annat: ”Med Ellika har Åsa Lind skapat en självständig och fantasifull flicka, fullt i klass med Zackarina i de tre böckerna om Sandvargen.
Recensenten skriver också: ”Det finns ett drag av solskensberättelse i skildringen av den lilla flickan som oförskräckt kliver ut och in hos kända och okända grannar i alla åldrar”.
Karlsson tycker också att Åsa Linds bok skall läsas högt eftersom texten uppmanar till dramatisk läsning.
Åsa Lind, som Nyan nyligen intervjuade om den nya boken, är numera bosatt på Lappo i Brändö, men publicerar sig i Sverige. Den nya boken har utkommit på Rabén & Sjögrens förlag i Sverige.


Plats finns ännu
i en barnmusikgrupp

för 1-3-åringar i Margaretagården i Mariehamn. Gruppen har inte kommit i gång ordentligt på grund av att den hittills lockat för få. Gruppen samlas på tisdagar kl. 13. Gruppen är för barn i sällskap med en vuxen (mamma, farmor morfar, moster…)
– Vi sjunger, leker och fikar, berättar Lena Svartström som leder gruppen.
Hon leder också ett par andra musikgrupper för barn inom församlingen: babymusik för famnbarn (små babysar), tisdagar kl. 10 på S:t Mårten och Klapp och klang för 3-6-åringar torsdagar kl. 17.45 på samma plats. De här grupperna har hittat sin publik och man är ungefär så många som det är rimligt och möjligt att vara.


Det är dags igen
för Unga Band

i Ålands ungdomsförbunds regi. Evenemanget arrangeras den 25 oktober på Idrottsgården i Mariehamn och sista anmälningsdag för deltagande band är fredagen den 3 oktober. Anmälningsblanketter kan man hitta på ungdomsförbundets hemsida på internet eller få från förbundets kansli, Skarpansvägen 28 i Mariehamn.