DELA

kulturnotiser

Åländske fotografen
Kenneth Bamberg

som nu studerar vidare vid Konstindustriella högskolan i Helsingfors, efter avslutade studier på svenska yrkeshögskolan i Österbotten, är aktuell med en ny utställning. I dag, torsdag, har Bamberg vernissage på Galleri Sinne i Helsingfors.
På galleriets hemsida beskriver Bamberg: ” I denna utställning försöker jag behandla sex, erotik och pornografi på ett ärligt sätt. Den ena sidan fokuserar jag på utnyttjandet och eländet som oftast relateras till sexindustrin, medan jag i den andra ändan utforskar och bekräftar den frigörande och livsbejakande potential i det som moralisterna med avsky vill kalla ’onaturlig’ sex”.
Galleri Sinne, vid Georgsgatan 23, upprätthålls av stiftelsen Pro Artibus som verkar under Svenska kulturfonden.

Önningebymuseet
ordnar en tecknings-
tävling för förskolebarn och skolbarn i Önningeby och Österkalmare. Tävlingen är indelad i två klasser: förskolebarn upp till 7 år och skolbarn från 7 år och uppåt. Man kan välja mellan två teman: ”Här bor jag” och ”Mitt favoritdjur”.
Man kan använda blyerts eller vattenfärger, tusch godkänns inte. Konstverket skall ha storleken A4 eller A3 och verket skall på baksidan förses med namn och kontaktuppgifter.
Varje deltagare får lämna in högst två verk. Senast 31 januari 2009 skall de lämnas in till Jomala bibliotek i Vikingaåsens skola eller till Österkulla daghem i Kalmarnäs. Till Önningeby hör även Önningeby Näset (”Lemström”) och Apalnäs och till Österkalmare även Kalmarnäs östra halva, men i det här sammanhanget kan alla som bor på Kalmarnäs delta.
Tre i varje klass får ett hederspris och bland dem utlottas dessutom ett presentkort. Alla som deltar får ett reflexband och en börs och en linjal och alla tävlingsbidrag ställs ut på Önningebymuseet i vår.
Juryn består av Keathy Ericsson-Jourdan, Gun-Britt Törnberg och Gunnar Westerholm.
Ytterligare information ger Kjell Ekström i Önningeby hembygdsförening på telefon 040-5533804.


Artisten Magnus
Carlsson från
Sverige är just nu ute på en julturné i kyrkor och konsertsalar och gör då med kort varsel även en sväng till Åland. Med sig på turnén har Carlsson fyra musiker och gruppen framträder i Ålands idrottscenter i Finström Godby på måndag kväll kl 19.30. Man utlovar såväl klassisk julmusik som moderna klassiker och eget låtmaterial.