DELA

kulturnotiser

Thérèse Karlsson
med vännerna,
Karl Rombo och Mathias Kjellgren sällar sig till dem som som aviserar julkonserter i december. Fredagen den 11 december kl 19.30 ger de en julkonsert i Vårdö kyrka och söndagen den 27 december kl 19.30 i Jomala kyrka.
Karl Rombo är tenor, utbildad vid Kungliga musikhögskolan och operahögskolan i Stockholm. Karl sjunger mycket nutida musik och har framträtt vid bland annat. Kungliga Operan, Göteborgsoperan, Norrlandsoperan och Malmö Opera.
Mathias Kjellgren studerade vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och har kyrkomusiker- och solistdiplom. Efter utlandsstudier blev han blev han organist i S:ta Maria Magdalena Kyrka i Stockholm och bedriver även en omfattande konsertverksamhet över hela världen. På Åland har han tidigare uppträtt tidigare under orgelfestivalen.
I programmet lovar sångarna nyttja hela sitt breda musikaliska spektra.
– Och givetvis avslutas konserten med ”O Helga Natt”, skriver man i ett pressmeddelande.
En del av intäkterna går till kyrkans diakoniarbete. Förköp hos Nordea i Mariehamn.


Mark Levengood
kommer också

till Mariehamn och Alandica meddelar Marketta Kettunen på arrangören Live Nation Finland som också håller i trådarna för Jonas Gardells gästspel på Alandica den 7 december.
Marketta Kettunen berättar att Levengood gästspelar den 12 februari med sin show ”Mark och hans värld”, som beskrivs som en show med ”bubblande lättsinne och mjuka djup” där Levengood ”målar sin värld i ljus och mörker, men med en bultande förvissning om att livet trots allt är ett mycket intressant äventyr”.
Med sig på scen har Mark Levengood Per ”Texas” Johansson, två gånger utsedd till årets jazzmusiker i Sverige.
Marketta Kettunen berättar också att biljetterna till Jonas Gardells gästspel i december är i det närmaste slutsålda.