DELA

Klassisk saga i kuretornet

Ännu finns det chans att se sommarens barnteater i Kastelholms slott. I år är det Törnrosa som spelas uppe i kuretornet.
– Det är en klassisk berättelse med egen smaksättning. Och i år har vi ingen åldersgräns, den passar för de allra minsta, berättar Mari-Helen Kaarre som sätter upp föreställningen och gör alla roller tillsammans med Elin Rusk.
Grundhistorien, om pappan som låser in sin dotter i ett torn för att skydda henne från världens ondska, är densamma som i den klassiska sagan.
– Vi använder mycket kropp och rätt lite rekvisita. Föreställningen går på svenska, men vi har också vävt in finska ord, eftersom Kastelholms slott är ett ställe dit det kommer barn från olika länder. Men alla borde kunna med även om de inte kan svenska, eftersom historien är bekant, berättar Kaarre.
Också förra sommaren var det Mari-Helen Kaarre och Elin Rusk som gjorde barnteatern i slottet, då hette den Sagoprinsen.
Törnrosa spelas för sista gången den 10 augusti. Innan det går den klockan halv två alla dagar utom i dag och på fredag.

Sara Othman