DELA
Foto: PRIVAT

Läs Fred också i Nya Ålands helgtidningar

Nya Ålands omtyckta fredagskrönikör Fred Forsell börjar nu också skriva krönikor i digitala lördagstidningen en gång i månaden med start i morgon den 23 september.

Vad får vi läsa om i dina helgkrönikor?

– Tillkortakommanden, mina och andras, små triumfer i vardagen, känslan av att allt håller på att glida en ur händerna och lustigt formade grönsaker. Och så varianter på det.

– Och det går ju inte att hålla tyst om den fula brunsörjan som envist klibbat sig fast i delar av vårt samhälle.

Du har ju stor erfarenhet att skriva krönikor, dels riktade till rikssvenska läsare och dels till ålänningar. Vad är skillnaden?

– Jag tycker inte den är så stor längre. Förr var jag livrädd för att skriva saker i Nyan som var för stockholmska, men numera inser jag att det vore att underskatta Nyans läsare. Men det är klart, jag kan inte skriva om roliga Igge-utfall eller Dennis Janssons olika besvikelser (Hej, Dennis!) för en svensk publik. Inte än i alla fall.

Vad gör du annars nu?

– Jag försöker vara en bra pappa, bonuspappa och sambo. Det går bra ibland och åt helvete ibland. Mest jobbar jag. Numera på tidningen M-magasin, som redaktionschef. Och så lyssnar jag på brittiska fotbollspoddar och stänger av tv:n när Liverpool släpper in ännu ett mål på en hörna. Det är väl allt.