DELA

”Jag målar med tyger”

Lillemor Söderström, Liisa Edwards och Birgitta Häggblom ställer ut sina textilhantverk gjorda med lappteknik i Linastugan i Geta. På fredag är det vernissage från klockan 15 till 18. Utställningen pågår till den 30 september.
Lillemor och Birgitta har jobbat med lappteknik och sålt sina verk i fem somrar nu, medan Liisa är ny i gänget. Förra sommaren ställde Liisa ut mattor hon gjort i Linastugan, men i år är det alltså lappteknik som gäller.
– Det är alltid roligt att prova nya saker, säger Liisa.
Utställningen kom till genom att Inga Snellman som driver Linastugan bjöd in de tre damerna att ställa ut sina hantverk.
– Vi trodde aldrig att vi skulle få så mycket utrymme som vi fick. Det är en riktigt fin lokal, säger Lillemor.


Spännande
Det är första gången Lillemor och Birgitta ställer ut. Tidigare har de sålt sina hantverk på marknader.
– Det känns spännande att ställa ut för första gången. Ofta är det samma människor man möter på marknaderna så förhoppningsvis kanske någon som inte sett våra hantverk förut kan se dem nu, säger Birgitta.
Vad är det med just lapptekniken som fascinerar er?
– Det är möjligheterna. Det finns så många mönster och genom att variera färgerna kan man skapa oändligt många kombinationer, menar Lillemor.
– Jag brukar säga att jag inte kan rita men att jag målar med tyger istället, säger Birgitta.
För den som inte finner tid att besöka utställningen kommer de även att sälja sina hantverk på Bomarsundsdagarna, Lantbruksskolans skördefest och under Öppna gårdar i Linastugan i Geta.

AXEL KRONHOLM

kultur@nyan.ax