DELA

Indianlägerbarn ställer ut alster
i Jomala bibliotek. Vernissage blir det onsdagen den 21 oktober klockan 18.
Under hösten har Nina Westerback och Kari Niskanen i samarbete med Agenda 21 och Jomala bibliotek under tre lördagar arrangerat ”Indianläger” för barn i lågstadieåldern. Målet var att barn och vuxna skulle göra trevliga saker tillsammans utomhus, och att låta barnen använda sin kreativitet utan tidspress.
Barnen har lärt sig en massa om indianernas kultur. De har tagit sig indiannamn, ätit indianmat, skjutit med pil och båge, målat, hantverkat och haft roligt. Det mesta av det material som användes var återvinningsmaterial från bland annat Emmaus, vilket var den andra målsättningen med verksamheten.
Nu ställs barnens målningar och andra saker som de gjort, ut på Jomala bibliotek tillsammans med foton från indiandagarna. Utställningen kommer att hänga från vernissagen till slutet av november.Konsert i Vårdö
bönehus blir det
på lördag 17oktober kl 19. Alf Nybo, piano, Erik Koponen, violin och Sakari Kuusi, cello spelar musik av Geminiani, Beethoven, Suk, Tsaikovski och Gardel. Konserten ges till förmån för Rosanderorgeln i Vårdö bönehus.

Nordens bästa filmer
visas på festival
i Kulturhuset i Stockholm. Under namnet ”Nordisk Kulturfestival” bjuder NonStop Entertainment och Nordiska Rådet in biopubliken att se de fem filmer som nominerats till Nordiska Rådets Filmpris. Festivalen äger rum 24-28 oktober på Klarabiografen i Kulturhuset, där filmernas regissörer och producenter finns närvarande för att presentera sina bidrag för publiken. Biljetter säljs via Kulturhusets hemsida eller ordinarie biljettkassa och kostar 50 kr styck.
De nominerade filmerna som visas är: Antichrist av Lars von Trier (Danmark), Ljusår av Mikael Kristersson (Sverige), Nord av Rune Denstad Langlo (Norge), The Amazing truth of Queen Raquela av Olaf de Fleur Johannesson (Island) och Sauna av AJ Annila (Finland).Världspremiär av
en ny Norénpjäs

blir det på Dramaten i vår. Pjäsen Om kärlek regisseras av Sara Giese. Pjäsen är en generationsskildring av 35-åringar och deras funderingar om familjebildning. Skådespelaren Christopher Wagelin beskriver texten som soduko – man måste fylla i mycket själv.Svall – krokad
av skärgården

heter en ny fotobok av Elina Nuoritie. Boken som utkommer både på finska och svenska skildrar, i text och bild, den finländska skärgården från Kotka till Kvarken, med tonvikt på den sydvästliga skärgården.