DELA

I sommar blir det skratt igen på Bentes

Ålands ungdomsförbund lovar skratt på Bentes i sommarens föreställning ”Barnaskrik och Jäkelskap”. Det är den tredje delen av en trilogi skriven av Krister Claesson. (På bilden Alexandra Gustafsson och Patrik Häggblom som 2007 spelade med i ”Snålvatten och jäkelskap.”)
Redan i fjol var det tänkt att man skulle ha satt upp ”Barnaskrik och jäkelskap” på Bentes sommarteater i Eckerö men den gången kunde planerna inte fullföljas. Tidigare har man satt upp Claesson-pjäserna ”Snålvatten och jäkelskap” (2007) och ”Bröllop och jäkelskap” (2008). Nu ger man med del tre.
Leif Sundberg står för regin av Claesson-pjäsen och på scenen återfinns både gamla Bentesveteraner och nya ansikten. projektkoordinator är Julia Westerberg.
I föreställningen får vi följa sju olika karaktärer i en fartfylld historia ”där situationen plötsligt förvandlas till ett kaos utan dess like”. Medverkande är Johanna Grönlund, Ingmar Härtull, Christian Johansson, Britt-Marie Sjöström- Kärki, Jan Nordberg, Ove Sundberg och Jessica Öhman.
– Premiär blir det strax efter midsommar fredagen den 2 juli kl 19.30. Totalt 13 föreställningar planeras. Information om biljettbokning med mera meddelas senare, berättar ungdomsförbundets verksamhetsledare Inger Lundberg i ett pressmeddelande kring sommarteatern. (jk)