DELA

Guy Karlsson startar ny kör i Mariehamn

– En kör där man känner att man kan sjunga med hjärtat.
Så beskriver Guy Karlsson den nya kör inom Mariehamns församling som har sin första träff på onsdag.
Sedan mitten av augusti är Guy Karlsson tillbaka i Mariehamns församling, som ordinarie b-kantor, något som han verkar trivas bra med.
– Det är tio år sedan jag senast arbetade i församlingen och det känns verkligt bra att vara tillbaka. Jag är ju född mariehamnare och har många nära bekanta här, säger han.


Lättsjunget
Den nya kör som han skall starta på onsdag är en vuxenkör inriktad på sakral musik.
– Kören skall delta i högmässor och andra gudstjänster, säger Karlsson som också utlovar en lättsjungen repertoar och en ambitionsnivå som utformas efter de sångare som vill vara med och sjunga i kören.
– Det finns mycket nyskriven körmusik i dag som passar för en kör av det här slaget, både sådant som går i visstil och klassiskt, säger han och nämner visor av Georg Riedel bara som ett exempel.
Enligt Guy Karlsson är det viktigt att man i kören skall känna att man kan sjunga med hjärtat.


Inget namn ännu
Den nya kören samlas till sin första övning i S:t Görans nyrenoverade församlingshem på onsdag, den 16 september, kl. 19 och alla som känner för att sjunga i en vuxenkör som denna är välkomna.
Något namn har kören inte i detta skede.
– Det bestämmer vi när vi kommit i gång, säger Karlsson.
Från tidigare finns flera andra andra körer i församlingen, S:t Mårtenskören, Novemberkören, gospelkören Good News och en barnkör.

JAN KRONHOLM

jan.kronholm@nyan.ax