DELA

Gästspel med efterspel

Mariehamns teaterförening gästade nyligen Jönköping med sin uppsättning ”Katt på hett plåttak”.
Föreställningen blev välbesökt och mottogs med god kritik av den lokala teaterföreningen Vulkanteatern som också stod som värd- och arrangörsförening för det åländska teaterbesöket rapporterar Staffan Sundman, ålänning i Jönköping.
Gästspelet är en svarsvisit på Vulkanteaterns tidigare gästspel i Mariehamns Stadshus med musikteatern ”Kärlek och Guldfeber” sommaren 2006.
”Katt på hett plåttak” genomfördes i Teaterbion på det anrika tändstickområdet i Jönköping, i Ivar Kreugers berömda tändsticksfabrik, som numera drivs som ett stort kulturkvarter med bio, teater, dans, studentkår, musik och många andra kulturella aktiviteter. Folkbion fungerar som komplett teatersalong och tjänar även som Vulkanteaterns hemma scen.

Efterspel
Mariehamns Teaterförening avslutade gästspelet med ett efterspel i form av föreningsträff mellan Vulkanteatern och ålänningarna. Man träffades hemma hos före detta mariehamnaren Staffan Sundman, även gammal medlem i Mariehamns Teaterförening.
Det bjöds på grekisk grillbricka varvat med sång, tal och trevliga teaterdiskussioner. Teaterföreningens ordförande Maria Mäntyla tackade för värdskapet med ett standard till värdföreningens ordförande Stefan Lillieberg.
Teaterbesöket har gett mersmak, och man talar redan om att eventuellt besöka Vulkanteaterns uppsättning av Raskens denna höst. Vulkanteatern kommer absolut fortsätta sin redan påbörjade besöksvit till Åland med andra uppsättningar.(ns)