DELA

Filminspelning för tysk tv behöver fler statister

– Vi behöver fler statister i alla åldrar. Det säger Vera Airaksinen, andra biträdande regissör för den tyska-tv-film som skall spelas in på Åland i sommar, med inspelningsstart inom kort. (På bilden, från vänster, filmens producent Till Derenbach, regissören Karla Hattop och den finländska medproducenten Klaus Heydemann.)

Nyan har tidigare berättat om filmen som utspelar sig både i skärgården och i Mariehamn med Föglö som central inspelningsplats.

”Rekordövervakaren” heter filmen i svensk översättning och den skall gå på bästa sändningstid i den tyska televisionen. Den handlar om en rekordkontrollant som sänds ut av Guiness rekordbok för att kontrollera ett världsrekord. Man har hört talas om en tolvårig pojke på Föglö som gjort rekord i att kasta smörgås.
Övervakaren kommer till Åland och Föglö och filmen handlar om hans möte med skärgården, med pojken och hans tyskspråkiga mamma.
Den som är är intresserad av att ställa upp under en eller flera av inspelningsdagarna får gärna ta kontakt med Vera som nås på telefon 044-9356544 eller via e-post på adressen: v_airaksinen@hotmail.com.
Filmens premiär i tysk tv är planerad till våren 2011.

Läs mera om filmprojektet i dagens, torsdagens, Nyan.

Jan Kronholm