DELA

Fick visor utgivna på musikförlag

LaDena Laine i Hammarland har genom åren gjort en hel del visor, gospel och religiösa sånger och sånger för barn. Nu har hon fått ett tiotal visor för barn och en julsång utgivna på fastländska musikförlaget Sulasol.
LaDena Laine kommer ursprungligen från USA men studerade kemi vid Helsingfors universitet mellan 1993 och 1997 och blev kvar i Finland.
– I tolv år har jag nu bott på Åland och jobbar som kemist på ÅMHM:s laboratorium, berättar hon.
Med musik har LaDena Laine sysslat länge och uppträtt i många sammanhang. År 2001 gav hon ut en cd-skiva i egen regi.

Visor för barn
De visor för barn som hon nu fått utgivna i nothäftet ”Songs för Children” har hon gjort både text och musik till. De är alla på engelska.
Enligt LaDena lämpar sig visorna för barn från dagisåldrarna till de första skolåren i lågstadiet. De flesta är glada visor och med finns också någon vaggsång.
– Mina femåriga tvillingar sjunger dem hela tiden, säger hon.

Även på svenska
”Christmas is”, som har parallell svensk text av Per Harling, verksam som präst i Uppsala och författare till många vistexter, känner kanske en del igen från gospelkören Good News konserter.
– Good News har framfört sången tre gånger, berättar LaDena som tidigare själv sjungit i gospelkören.
Sulasol är en sedan länge väletablerad organisation för sångare och musiker och ger hjälp bland annat med utgivning av musik. Att få nothäftena med barnvisorna och julsången utgivna har inte kostat LaDena Laine någonting. Sulasol har gjort allt praktiskt arbete och tillhandahåller nu LaDenas kompositioner bland allt det övriga som man gett ut. Om något säljs så får hon en vissa andel av inkomsten.
Vill man ha tag på noterna skall man alltså i första hand vända sig till Sulasol eller be någon musikhandlare ta hem dem.

Familjekonsert
Nothäftena kommer att finnas tillgängliga vid en tillställning som föreningen Vårt hjärta ordnar på Margaretagården i Mariehamn den 4 december kl. 15. LaDena sjunger och leker med barn och presenterar bland annat en del av sångerna i nothäftet.
Enligt Vårt Hjärtas verksamhetsledare Annette Bergbo skall det bli en bli en familjetillställning som passar lika bra för småbarnsföräldrar med barn som för mor- och farföräldrar med barnbarn. Entrén är fri.
Tio procent av intäkterna för de nothäften som säljs vid tillställningen tillfaller Vårt hjärta och gruppen Hjärtebarnen.

Jan Kronholm

jan.kronholm@nyan.ax