DELA

Elvi Henriksson X 2

Elvi Henriksson (bilden) är aktuell med två nästan parallella utställningar. I kväll är det vernissage i Jomala bibliotek och i morgon kväll i Lumparlands bibliotek.
I Jomala visar Elvi Henriksson ett femtontal målningar. De flesta är akvareller men ett par oljemålningar finns också med. Några av akvarellerna gjorde hon så sent som förra sommaren.
Elvi Henriksson har varit intagen på Gullåsen efter ett benbrott och det var där hon målade litet förra sommaren.
– När det blev varmt och jag kunde sitta ute gjorde jag några akvareller, säger hon till Nyan.
Vernissagen i Jomala inleds kl 18 i kväll och Elvi är själv närvarande.


Skall berätta
På onsdag kväll är hon också med i Lumparland när hennes utställning där öppnas. Där har hon också lovat berätta om sitt målande. Föredraget hålls kl 19.
Utställningen i Lumparland är bibliotekets sommarutställning och Elvi Henriksson visar där målningar från olika tidsepoker, en del ganska nya men också äldre arbeten, både akvareller och oljemålningar.
– Jag tänkte att man kanske vill ha litet Lumparlandsmotiv, säger Elvi.


Länge aktiv
Elvi Henriksson är en av veteranerna inom den lokala åländska konsten. Hon var med redan när Ålands konstförening kom till i början av femtiotalet. Genom åren har hon varit en flitig och intresserad deltagare i föreningens målarläger och också deltagit i andra konstkurser.
Hon har genom åren deltagit i många samutställningar, inte bara på Åland utan också i Sverige och på fastlandet. Flera egna utställningar har hon också hållit, en av dem i Ålands konstmuseum.
Utställningen i Jomala bibliotek kan man se till den 27 juli medan den i Lumparlands bibliotek visas ända till den 18 augusti.

Jan Kronholm

jan.kronholm@nyan.ax