DELA

Ella får Svenska dagen-pris

Musikern, kocken och sommeliern Ella Grüssner Cromwell-Morgan får Svenska kulturfondens Svenska dagen-pris.
– Jag är mycket glatt överraskad. Det är bra bekräftelse, säger hon.
Ella Grüssner Cromwell-Morgan har två stora passioner i livet; mat och musik. Båda har lett henne till årets Svenska dagen-pris genom hennes insatser som musiker i gruppen Ulvens Döttrar och sommelier och kock i tv-programmet ”Strömsö”. Man kan också se henne i ”Ellas vinskola” i Åland 24.
– Priset är äran och 3.000 euro. Vad jag ska göra med pengarna vet jag inte riktigt än. Men de går antagligen rakt in i vårt husprojekt, säger Ella Grüssner.
Men det är inte bara det egna hemmet som ska tas hand om. Övertagandet, renoveringen och driften av Kvarnbo gästhem som nu är pensionat är ett ständigt pågående projekt. Och idéerna flödar just nu.
– Vi arbetar med att utveckla matkonceptet på Kvarnbo gästhem. Att man som ålänning ska kunna hit i par eller i mindre sällskap och ha till exempel en ost- och vinprovning. Det är viktigt att alltid spåna nya idéer och vilja mer. Annars blir man för nöjd, säger Ella, som förutom arbetet med gästhemmet också arbetar på högskolan samtidigt som hon studerar på Restaurangakademin i Stockholm för att ytterligare utveckla sina vinkunskaper.

Läs mer i tisdagens Nya Åland!

Carin Karlsson

carin.karlsson@nyan.ax