DELA

Dags igen för Poetry Slam

Det är dags igen för alla hugade estradpoeter att vässa pennorna eller leta i skrivbordslådorna. Den 31 oktober är det igen dags för det åländska mästerskapet i Poetry Slam. (På bilden litteraturföreningens ordförande Rigmor Tillema som själv deltig för ett par år sedan.)
Poetry Slam har fått fäste på Åland och är sedan många år redan en etablerad aktivitet. Bakom evenemanget står Ålands litteraturförening.
Föreningens ordförande Rigmor Tillema berättar att mästerskapet avgörs på restaurang Pommern, den plats där Ålands första mästerskap hölls och där man avgjorde titeln i fjol.
Då avgick Erika Pohjanen med segern före Nyanjournalisten Kiki Alberius-Forsman, som kom tvåa, och hennes kollega Liz Lindvall från tidningen Åland på tredje platsen.


Tre egna dikter
Reglerna är de som gäller för Poetry Slam över allt i världen där aktiviteten förekommer. Det behövs ingen förhandsanmälan utan anmälan görs på platsen före tävlingen.
Varje deltagare skall ha med sig tre egna dikter. De behöver inte vara nyskrivna men skall inte ha framförts tidigare. Någon rekvisita är inte tillåten vid framförandet, man skall bara bjuda på sina dikter.
Utgången av tävlingen avgörs av publiken som delas in i jurygrupper och ger poäng direkt efter framförandena. Publiken får också heja på och applådera de tävlande.


Ceremonimästare
I Poetry Slam finns alltid en Master of Ceremony som håller kontroll på de tävlande och leder programmet. Sanna Tahvanainen, som tidigare haft den uppgiften, har lovat medverka även i år.
Rigmor Tillema tror att även årets Poetry Slam har alla förutsättningar att bli en trevlig och spännande tillställning och hoppas att många tävlande och en stor publik skall möta upp. Ifall någon har frågor kring poesitävlingen så kan man ringa henne på telefon 040-724 24 90.
Klockan 19 fredagen den 31 oktober kör estradpoeterna i gång.

JAN KRONHOLM

jan.kronholm@nyan.ax