DELA

Christer Sögren till Åland på jubileumsturné

I januari kommer dansbandscharmören Christer Sjögren till Alandica. Han firar 40 år som artist och kommer att leverera egna hits och favoriter.
Det är länge sedan Christer Sjögren uppträdde på Åland men nu är han aktuell med en storkonsert. Han besöker Åland som en del av sin solokonsertturné, under hösten har han redan varit i Norge, Danmark och svenskfinland.
– På den här turnén har jag för första gången samlat mina absoluta favoriter från såväl Vikingarna som hela schlager-världen, säger Christer Sjögren.
Han började sin karriär 1968 som sångare i Jupiter. Efter Jupiter blev han sångare i Pelles. Det stora lyftet kom dock 1978 när han blev sångare i Vikingarna. Utöver en nordisk karriär blev de också storsäljare i Tyskland. Där sågs de inte som ett dansband, utan var mogna pop- och schlageridoler med regelrätta konserter och TV-shower. Genom åren har Vikingarna sålt flera miljoner album bara i Sverige.
Sedan 2004 har Christer Sjögren haft en solokarriär och har bland annat släppt skivor med allt från andliga sånger, julvisor och Elvishyllningar. Som om inte show och samlingsalbum vore nog, var han 2008 också med i Melodifestivalen med låten I Love Europe.
Men nu är han alltså ute på turnén med namnet Schlagerminnen. Med sig i bagaget har han även sin nya cd med samma namn, på vilken han tolkar låtar av bland andra Monica Zetterlund, Svante Thuresson, Lasse Berghagen.
Konsertbiljetterna släpps på tisdag kl. 9 på Alandica. (tl)