DELA

Charles Hemmingson ställer ut i Tyskland

Föglökonstnären Charles Hemmingson har haft vernissage på en utställning i Minden i Tyskland. I samband med vernissagen framträdde Hemmingson också med sång.
”Havets röst” är namnet på den sista i raden av utställningar av åländsk konst som Kulturcentrum i Minden i Tyskland anordnar. Utställningen ingår i serien ”Skandinavien i Klang och Bild” som kombinerar Skandinavisk konst och musik och som startade i september 2009 och pågår till april 2010.


Bach, Beethoven
I helgen hade Charles Hemmingson vernissage och underhöll besökarna med att framföra ett par verk av Bach och Beethoven ackompanjerad av Helga Simon. Efter vernissagen på kulturcentret fortsatte festligheterna på hotell Viktoria där ett femtontal verk av Hemmingson också hänger under de två månader utställningen pågår.
Före Hemmingsson har man haft verk av Nanna Sjöström och Kjell Ekström utställda. Kulturcentrum i Minden drivs av Peter Küsterman och Angela Pähler. Peter är en multiartist som talar fem språk och spelar ett femtontal instrument. Han kom i kontakt med Åland då han i ett av sina projekt förde post längs den gamla postrutten över Ålandshav och vidare till Finland.


Till Hummersö
Peter som själv också är konstnär kommer i augusti och september ha en utställning av sin konst på Kjell Ekströms galleri i Hummersö på Föglö.
Minden har ca 80.000 innevånare och ligger omkring fem mil väster om Hannover.

Text och foto:
STEN-ANDERS FELLMAN


kultur@nyan.ax