DELA

Bo Söderlund tog hem årets Poetry Slam

Att med glimten i ögat beskriva livet som en matematisk ekvation och därefter berätta hur en blankettälskande byråkrat kan påverka ditt beteende.
Bland annat det gav Bo Söderlund toppoäng, rungande applåder, jubel och vinsten i årets upplaga av poesitävlingen Poetry Slam.
Bildspel

Det var rekordmånga poeter som stod redo för estraden när årets upplaga av poesitävlingen Poetry Slam avgjordes i kväll, fredag. Fulltalig publik var det också, så många ville se och höra de tävlande att stolar radades upp i gången utanför det annex i restaurang Pommern som reserverats för tävlingen.

Tre gällde
Årets tävling följde samma vinnande koncept som alltid. Varje poet uppträdde med tre egenskrivna texter, maxtiden för varje uppträdande var tre minuter och varje dikt poängsattes av tre jurygrupper, som vardera bestod av tre personer i publiken. Poängskalan var 1-10.

Sixten improviserade
Elva poeter hade anmält sig strax innan tävlingen, vilket redan det var rekordmånga. Men när så första omgången närmade sig slutet kunde inte Sixten Jansson hålla sig, utan ställde sig upp och drog en härlig dikt på rim med utgångspunkt i sången Imse vimse spindel.
– Helt otroligt, jag tror han improviserade alltihop, är det inte så Sixten? Det där tror jag är som att hitta den perfekta vågen då man surfar. Bara kasta sig ut, utropade kvällens tävlingsledare, eller Master of Ceremony, Sanna Tahvanainen.

Höga poäng
Vann gjorde således Bo Söderlund, som tog hem tiopoängare efter tiopoängare från jurygruppernas medlemmar för sina dikter. Totalt fick Bo Söderlund 266 poäng av totalt 270 möjliga.
Eva Johanssons texter delade jurygrupperna och hon fick både höga och låga siffor. Men kanske var det hennes raka beskrivningar, som dröp av ironi ,som gav henne så höga poäng, totalt 246, att hon kom god tvåa i poesitävlingen.
Trea kom Adam Zetterqvist på 238 poäng. Han beskrev bland annat ett besök på Mariebad i spoken-word stil, vilket gillades skarpt av publiken.

Läs mer om poesitävlingen i måndagens Nya Åland!

ANNA BJÖRKROOS

anna.bjorkroos@nyan.ax