DELA

Läs Karin Erlandssons bok i Nyan i sommar

Nästa vår kommer den tredje delen i Karin Erlandssons deckartrilogi ut. Men i väntan på den kan alla Nyanläsare se fram emot trilogins andra roman, ”Pojken”, som publiceras i sin helhet som sommarföljetong i Nya Åland med start den 18 juni.

Inte prenumerant än? Klicka här för vårt sommarerbjudande!

– Att skriva ”Pojken” var på vissa sätt den mest vidriga arbetsprocess jag varit med om, men också den mest lärorika. Den utspelar sig i en igensnöad småstad, och där har jag lekt med ”det slutna rummet”-formen som är vanlig i detektivromaner. Samtidigt är frågan om den egentligen är en deckare rent genremässigt. Den rör sig mer på ett psykologiskt plan, jag är mer intresserad av hur människor reagerar på extrema situationer som inte nödvändigtvis behöver vara ett brott.

– Storyn kretsar kring lokaltidningsjournalisten Sara Kvist, och något som har varit väldigt roligt i arbetet med boken är att all journalistisk miljö är hämtad från Nyans redaktion. Annika Orre förekommer till exempel med namn och allt efter att ha blivit tillfrågad, och där syns fotograferna med sina sneda ryggar då de bär sina tunga kameraväskor, berättar författaren och Nya Ålands ordinarie kulturredaktör Karin Erlandsson och skrattar.

Läs en längre intervju med Karin Erlandsson om hennes nyaste bok i onsdagens Nya Åland!

Inte prenumerant än? Klicka här för vårt sommarerbjudande!