DELA
Foto: Erkki Santamala<07_Bildrubrik>HANTVERK I FOKUS Ålands slöjd- och konsthantverk arrangerar vid två olika tillfällen designmässor i sommar. Bilden är tagen i samband med Salts utställning på Alandica för några år sedan.

Åländskt hantverk i fokus på ny designmarknad

Ålands slöjd- och konsthantverk arrangerar för första gången Åland design market, ett evenemang de hoppas ska samlad åländska hantverkare av alla slag.
Ålands slöjd- och konsthantverk arrangerar designmarknaden under två tillfällen i sommar, dels under Ålands sjödagar, dels i samband med Kulturnatten.

– Designmarknaden är en liten mässa där deltagarna får tillgång ett område där de själva kan bygga upp en helhet och sälja sina produkter, skriver verksamhetsledare Hanna Wiik-Rosenqvist i ett pressmeddelande.

Hantverkare kan delta enskilt eller i grupp.

– Fokus ska ligga på försäljning, men det viktiga är att göra en snygg helhet, snarare än att visa alla produkter man har i produktion.

Produkterna som säljs på designmarknaden måste vara tillverkade eller formgivna av åländska hantverkare, konsthantverkare eller designers och av hög kvalitet.

På hemsidan www.konsthantverk.ax finns information om priser och regler kring deltagandet.

– Vi vill verkligen visa våra besökare en stor, fin helhet av åländskt hantverk, konsthantverk och design i sommar, skriver Wiik-Rosenqvist.