DELA

Vilken soppa!

Ett av Ålands äldsta, mest betydelsefulla och framgångsrika bolag hanterar personalfrågor efter enstaka dirigenters tondöva taktpinnar.

Efter Ömsens stämma i april i år då resultatet efter en omröstning inte föll en ytterst liten minoritet på läppen uppmanade den samma styrelsen att agera.

Vd Dan-Erik Woivalin fick ta time out och en utredning gällande förfarandet på stämman beställdes. Vem hade röstat på vilket förslag och hade någon talat med någon på förhand var bland annat det man kan tänka sig att den lilla upprörda skaran var besjälade av att få svar på. Självfallet bekostas utredningen av oss delägare.

Woivalin har varit hemma sedan maj och under den tiden har utredningen pågått, alltså i mer än två månader.

De två, vid stämman, nyinvalda ledamöterna i förvaltningsrådet fick kalla fötter och avgick efter endast några dagar. Ömsen Sveriges ordförande Bosse Sjölund fick avsked på grått papper av en del av samma personer som några dagar tidigare valt honom till ordförande.

Under tiden då vd Woivalin varit hemförvisad har vd-stolen intagits av styrelseordförande Andreas Remmer som ungefär samtidigt lämnar Paf efter en kort tid där. Han är passligt nog ledig för uppdraget på Ömsen.

I styrelsen för Paf återfinner vi kollegor till Remmer i Ömsens styrelse samt förvaltningsråd. Kanske endast ett tillfälligt sammanträffande men det ger definitivt intrycket av att korten spelades rätt av någon.

Remmer har sannolikt lyft en extra veckopeng utöver sitt furstliga styrelsearvode för sitt uppdrag att värma vd-stolen. Hur det har gynnat oss ägare har inte i framkommit i offentligheten.

I dag (läs igår), den 6 juli har styrelsen gett vd Woivalin sparken!

Styrelsen saknar förtroende för Woivalin säger man utan större omsvep men också utan några som helst förklaringar. Den av några få ägare initierade utredningen ger vid handen att inget otillbörligt skett och således finns ingen orsak till entledigandet att finna i den.

Det finns mycket för en undersökande journalist att gräva i men eftersom tidningarna huvudsakligen ägs av en och samma person kanske förklaringen finns att söka i just det, vad vet jag, men onekligen ligger det en hund begraven.

Mosse Wallén har ju tidigare visat ett starkt intresse för Ömsens beslut och framförallt transparensen inom Ömsen.

Vårt hopp kanske nu får riktas mot Norragatans murvelbyrå.

GUN-MARI LINDHOLM MED FLERA

 

Andreas Remmer, ordförande för Ömsens styrelse, avböjer att kommentera insändaren.

Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp