DELA

Vi vill ha stadsbussen kvar

Nu verkar det att vara full fart igen med skriverierna mot stadsbussen. I vanlig ordning är Niklas Lampi och FS (Anthonio Salminen) emot och nu också Mariehamns Taxi. Alla ni som är emot ”gratisbussen”, har ni åkt med bussen och i så fall mera än en gång?

Vi är ett par pensionärer som är mycket tacksamma för bussen och vi anlitar den nästan dagligen. Nu under vintern undviker vi verkligen att köra bil i stan. Varför skulle vi köra bil själva nu med all snö, halka, höga snövallar och -högar. Det är ju önskvärt att vi pensionärer skall klara oss hemma så länge som möjligt, då är bussen till stor hjälp när vi skall handla mat, till sjukhuset, gå på kurser, möten och så vidare.
Flera borde lämna bilen hemma och ta bussen i stället i ekostaden Mariehamn. Om flera lämnade sina bilar hemma skulle bussen och annan nyttotrafik ha lättare att komma fram mellan parkerade bilar och höga snövallar.

Ni som skriver att det är ungdomar som åker buss och att de kan cykla eller promenera, ni har tydligen inte åkt med bussen. Vi är många, vi äldre som åker och som verkligen behöver bussen. Speciellt nu på vintern med snö och halka är det inte så lätt att cykla för varken ung eller gammal.

Niklas Lampi, jag blev verkligen upprörd när jag läste om din jämförelse mellan bussen och dunderdansare och mektek. Ungdomsverksamheter skall dra åt svångremmen skriver NL, föräldrarna kan nog betala lite mera än den löjligt låga avgift på fem euro per termin för dansarna.
Jag hörde om en släktings barnbarn som går på gymnastik, de betalar 50 euro per termin i avgift.

För en dryg månad sedan var vi till Sverige och kom hem med Rosella, vi skulle ta taxi hem. Det var en person före oss, som hann ta den enda taxibil som fanns i hamnen. Varför fanns det inte flera bilar där när Rosella kom in? Vi fick vänta cirka en kvart på nästa bil och dom som var efter oss i kön fick vänta ännu längre ute i snöyra och kyla.
På nyårsafton åkte vi buss in till stan. Det var mycket ungdomar med, jag tror inte att så många av dem skulle ha åkt taxi. Vi skulle inte ha tagit taxi för att åka och se på fyrverkeriet och jag tror inte heller att någon av de övriga äldre som var med på bussen skulle ha tagit taxi in till stan.

Som pensionär försöker man akta sig när det är halt för att inte belasta sjukvården, vi försöker hålla oss i form på olika sätt, vilket ju är bra för oss själva, men också för samhället.
Vi hoppas verkligen att stadsbussen får fortsätta som nu!
Pensionärer i Hindersböle