DELA

Varför ingen smitfil till mjölken?

För att nå mjölkkylen i affären måste man gå en Golgatavandring genom hela butiken. Åtlar är utlagda hela vägen, i form av begärliga, men onödiga varor. Som läsk, godis, och andra fettbildande och kariesgivande varor, som läkare och hälsovårdare avråder oss från att i alltför stora mängder förnöja vår ensamma coronadrabbade tillvaro med.

Om man med skygglappar för ögonen lyckas ta sig oskadd och med tom varukorg förbi frestelserna fram till mjölkkylen, så återstår att ta sig förbi de tjusigt framsatta blomsteruppsatserna och krimskramset i form av julpynt som i oerhörda mängder kantar hela vägen från affärens ingång till kassan.

När man så löpt gatloppet färdigt , och står med sin mjölkliter i kassakön, så finns förföriskt uppallat på hyllan vid kassadisken alla de varor man inte behöver men ändå kanske skall unna sig, nu när man ändå står där och väntar på att få betala.

Det enda jag saknar är nu en stol att sitta på , så jag kan vila mina trötta ben, för kön till kassan är lång, och jag är trött på allt spring mellan hyllor och lockvaror. Och det andra jag önskar mig just nu är en smitfil till mjölken. Bästa affärsinnehavare, kunde detta kanske gå att ordna redan nästa år?

RUNA LISA JANSSON