DELA

Vardagen kräver ekonomi i balans

Under veckan som gått har Ålands lagting diskuterat landskapet Ålands årsredovisning för år 2014. För andra året i följd kan Åland uppvisa ett överskott efter att alla räkningar är betalda. Överskottet blev 2,8 miljoner euro. Det är nödvändigt. Under åren 2009-2012 slutade bokslutet på röda siffror.

Det är med samhällen som med familjer. Intäkterna måste räcka till utgifterna. Vi är glada över att ha varit med och skapat en ekonomi i balans – allas vår vardag kräver det.

Den åländska vardagen har gått från klarhet till klarhet sedan självstyrelsen tillkom år 1922. Tack vare den har ålänningarna kunnat forma sin egen vardag och bygga sin egen framtid. År har lagts till år och livet på hela Åland har blivit lite bättre, var dag som gått. I dag är vi fler ålänningar än någonsin och vår vardag är rikare än den var i går. Trots det är vi inte nöjda.

Vi vill bygga en ännu bättre åländsk vardag genom att förändra där vi kan och förbättra där det är klokt; alltid med jämställdheten som mål. Vi jobbar för att din vardag ska bli bättre, vi jobbar för världens bästa vardag!

Centerns lagtingsgrupp

Runar Karlsson, Torbjörn Eliasson, Anders Englund, Harry Jansson, Britt Lundberg, Jörgen Pettersson, Roger Slotte