DELA

Valve talar med kluven tunga

Till vår stora förvåning noterade vi i tidningen Åland den 11 maj att ordförande för MSÅ, Wille Valve, uttrycker att ministerarvodena bör sänkas. Detta rimmar sannerligen illa med Valves tidigare agerande i frågan där han verkat för den höjning av dessa arvoden som nu är en verklighet.

I samband med budgetbehandligen i lagtinget under december 2023 föreslog Obunden Samling att pengar inte skulle beviljas för denna höjning. I denna omröstning valde Valve och hela den moderata gruppen att avstå från att rösta. Man tog alltså inte ställning emot höjningen trots att man hade sin chans, vilket talar sitt tydliga språk. Att nu uttrycka en annan åsikt är inget annat än en förhoppning att vinna politiska poäng och en tro att väljarna glömt bort hur Valve tidigare agerande i frågan.

Från Obunden Samling har vi varit tydliga – denna höjning borde aldrig blivit av och vi är också villiga att sänka arvodet för lagtingsarbetet för att upprätthålla den önskade skillnaden i arvoden mellan lagtingsledamöter och ministrar.

OBUNDEN SAMLINGS LAGTINGSGRUPP

STELLAN EGELAND

MARCUS MÅTAR

JOHAN LINDSTRÖM

ANDREAS KANBORG

CHRISTIAN WIKSTRÖM

Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp