DELA

Utan samarbete blir resultatet dåligt

Ett litet steg framåt för samarbete och en förhoppning om att tillsammans med övriga nordiska länder försöka uppnå 1,5-gradersmålet, grusades av socialdemokratiska gruppen inom Nordiska rådet förra veckan.

Helt obegripligt av ett parti som säger sig stå för grön tillväxt och att vilja minska på de fossila utsläppen.

Det är ingen ursäkt att skylla på dålig tajming som skulle bero på Rysslands angreppskrig i Ukraina och att oljan och gasen nu kommer från demokratiska länder. För vår planet håller all tajming på att rinna ut. Läste nyss om unga som inte tycker det är värt att utbilda sig då tillståndet för vår planet är så illa.

Vi kan inte längre vänta på att behovet av olja och gas skall minska självmant hos befolkningen. Det är lika vilseledande som när de nuvarande regeringspartierna i Sverige inför senaste val lovade sina väljare sänkta bensinpriser. Olja och gas måste fasas ut så snabbt det bara går.

Vi behöver mer än någonsin politiker som rakryggade står för vad de säger och inte velar när det kommer till omröstning.

Isabel kvarnfors

Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp