DELA

Ut ur Mise nu!

Måttet för befolkningen håller på att bli rågat och rinner redan delvis över. Befolkningen i samhället är rent ut sagt förbannade! Hur länge tänker Mariehamns-politikerna prygla befolkningen med att kvarhålla Mise?
Förstår ni inte att Mise blott är ett politiskt missfoster som inte egentligen har någon funktion i samhället alls. Varför tror ni att de andra kommunerna har gått ur Mise, kan det bero på att deras kommunpolitiker är klokare och mer intelligenta än stadens politiker?
Ja, tyvärr, så ser det ut.
Skärp er!
Ni har fortfarande några dagar på er att säga upp bekantskapen med Mise. Tveka inte.

Jag förstår att ni irrar omkring som yra höns och inte vet vad ni ska tar er till, men saken är inte svårare än man gör den till.
Renhållningen kan fortsätta som tidigare och köra bort våra sopor samt uppbära sin avgift för det arbete de utfört och den som inte vill ha soptunnan på sin gård får själva föra alla sina sorterade sopor till stationen emot en lika stor avgift som andra sopbolag uppbär för dylik service, i stort cirka 50-85 euro per år.
Vid stationen ska det även finnas en hörna dit folk kan lämna sådant som ännu fungerar och någon annan kan ta hem gratis, alltså återanvända.

Så här gör andra och något svårare får det inte bli här heller.
Några extra avgifter skall vi inte alls betala till ett Mise som blott har en politiskt påhittad funktion. Landskapet har redan betald personal som kan ta hand om det lilla administrativa som omläggningen medför.
Ju snabbare vi kan bli av med allt det elände Mise ställt till med, ju bättre.

Kom ihåg att ert politiska ansvar är att samhället måste vara i balans och det är det inte nu. Nu kastas sopor till skogs eller grävs ner, missnöjet är stort och snart börjar det även ligga soppåsar lite överallt i staden, om ni inte börjar vakna och komma ut ur era drömmar om landskapet Narnia där piraten Mise med stora horn i pannan och yvig svans lurar folket på alla deras pengar för att bygga upp ett slott av guld.
Ulf Nyberg