DELA

Tunga trafiken livsfarlig

I måndags körde en stockbil så hårt genom Önningeby att lasten – ett stort stocklass – flög av och störtade över till andra sidan vägen i kurvan i bykärnan. Olyckan noterades med små usla notiser i tidningarna.
En skolelev gick några minuter tidigare vägen fram och skulle ha blivit fullständigt krossad av det flygande stocklasset om hon varit på den platsen då olyckan hände. Och visst, så är det dagligen, att olyckor skulle ha skett om man varit på olycksplatsen just då.

Men olyckan i Önningeby bör inte glömmas bort bara för att inga människor skadades denna gång. Den visar bara att den tunga trafiken är livsfarlig. Varje dag kör tung trafik och andra bilar i överhastighet genom byn – Danne Sundmans flygfärd skedde på samma väg där hastighetsbegränsningen är 50 km i timmen.
Du chaufför som körde stockbilen – tänk efter vad som skulle ha hänt om du mött ett fordon eller en gångtrafikant i kurvan där lasset välte!! Det är dags för kontinuerliga fartkontroller även på byvägarna!!
Förhoppningsvis kommer föraren att få ett kännbart straff för sin oaktsamhet. Och hoppas att tidningarna rapporterar om vad som händer i fallet.

Orolig