DELA

Trista skriverier får feta rubriker

Den 5 december var det ånyo en bredsida från vindkraftsmotståndana om deras sätt att uppleva den förskräckliga vindkraften och allt elände den för med sig.

Tre skribenter tycks tävla i vem som får fram det mest negativa och avskräckande med vinden som drivkälla.

Det har pågått i många år, dessa negativa skriverier, som inte för något gott med sig utan bara med trist omdöme som påverkar hela tidningen. Men dessa som har tagit till sin uppgift att kritisera vindel har inte vind i seglen om uttrycket får användas, för det byggs verk här på Åland, i Sverige, Danmark och Tyskland.

I den stora världen byggs det verk som aldrig förr men de har väl knappast tillgång till våra tidningar och budskapet från nejsägarna till vindkraftverk.

Men det skall också sägas att tidningarnas trista skriverier om allt elände får de fetaste rubrikerna. Jag och flera som jag har talat med överväger att sluta upp med allt tidningsläsande. För dem som bygger dessa verk är skriverierna från dessa herrar som ett otack för deras arbete som handlar om höga höjder med många riskmoment, för dem är det enerverande med allt det negativa. Något kärnkraftsverk byggs nog inte på Åland. Det tror jag alla är överens om så varför detta nojs?

Att tjafsa i dylika frågor i tidningarna leder ingen vart, utan vare sig nyhetsvärde till allmänheten eller upplysning med påståenden utan hänvisning.

Jag har en önskan om att träffa Jan Grönstrand och i lugn och ro föra en saklig diskussion. Då skall jag förklara alla ”påhitt” som du undrade över. Väl mött.

ROGER FAGERHOLM,

Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp