DELA

Svar på mental kristid

Svar på Michael Hancocks ledare ”Mental kristid”, publicerad den 28.7

Det är inte källan till annan information eller fri marknad som är problemet. Det är sättet man kommunicerar och bearbetar information på.

Det spelar ingen roll om det är frihet och demokrati eller nordkoreansk kommunism som råder ifall man behandlar inkommande information på ett undermåligt sätt. Det kommer inte funka. Det kommer inte att utmynna i något konstruktivt.

Till på det är yttrande-och åsiktsfrihet bra eftersom det driver innovation. Det öppnar för lösningar på problem som ingen kunnat föreställa sig. Det öppnar för nya och potentiellt bättre sätt att se världen.

Snarare än att begränsa vilken information och vilka åsikter som får spridas så borde man lägga energin på att upprätthålla disciplin när det kommer till att bemöta andra synsätt.

Om man stryper alla källor till och budbärare av åsikter man inte klarar av att bemöta så löser man problemet i fel ände. Klart det blir mental överbelastning ifall man försöker kväva snarare än att möta andra sidan. Det kommer att fortsätta att vara ett problem tills man tagit tag i det och börjat upprätthålla ordning och disciplin.

EMIL

Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp