DELA

Strejkhot.

Det kunde lika gärna heta” hotet som lsr utgör”.Varför vill landskapsregeringen ge sken av att det är Sjömansunionen som är syndabocken som vill förstöra för skärgårdsbor och deras näringar.Det är helt klart att Lsr som är beställaren som ska se till att de anställda under framtida privata aktörer får anständiga avtalsenliga ersättningar. Det är ju tidigare landskapsstyrelse eller landskapsregering som skrivit under dessa avtal och dessa har varit förankrade och undersökta innan de skrivits under.

Alla så kallade efterkonstruktioner som vissa dolda typer nu kommer med är helt absurda. Alla vill höra till nån fackförening när det blåser, både arbetsgivare och arbetstagare. Konstigt är då att på Åland har ordet fackförening alltid varit ett fult ord. Är det för att Åland setts som ett rikt samhälle utan lägre socialklasser? Nu har vi läst att det finns hemlösa också här, men samhällsmaskineriet vill gärna sopa dessa under mattan. Alla ska ha utrymme i vår t samhälle fastän vissa rynkar på näsan åt detta nya problem som inte är nytt alls. Landskapsregeringen ska nu ta ansvaret och inte hota med lock out.

Det är val snart och nu kan politikerna visa om dom är värda folkets röster. De invalda kommer säkert att vara ödmjuka och tacksamma och kommer inte som senast att låsa in sej i borgen och bli tysta som musslor.
Kurre i Åva