DELA

Stoppa knarket nu !

Åtgärderna inom ÅF inom drogproblematiken år 2011. Det har åter blossat upp frågor kring drogerna, och i valtider blir det som det varit tidigare, att många tycks veta vad som behöver göras.
Under de två föregående valen på Åland har säkert 5-6 st blivit invalda med anledning av att de skulle se till att ordna upp drogfrågorna. Men vad hände ? Inget resultat på 8 år !?
Har man försökt ? Säkert, ja ! Men inget gehör har man fått från LR eller andra instanser ?! I vilket fall har det inte visat något positivt resultat. Nu finns det ännu fler sorters droger. Det finns fler som tar droger idag, än för 10 år sedan ! Det blir för dyrt, inte har vi råd att rädda någon, menar man.

Men nu måste Åland ändra på attityderna och stoppa knarket vid gränserna. Vårdsidan måste absolut prioriteras. Om man tror att missbrukarna skall klara av det själva, då tror man fel ! Och depressioner kommer alltid i knarkets spår ! Nej nu får det bli ändring, äntligen. Lyssna nu på dem som upplevt knarkeländet och har förslag hur man kommer tillrätta med detta helvete.
Det behövs : En klar organisation, fler kontroller, förebyggande arbeten, informationer, kontroll i skolor med tester , tvångsvård om nödvändigt, läkare och deras tystnadsplikt måste ha en vettig lösning och drogpatienterna ska få vård på Åland.
Och det behövs dessutom en fortsatt debatt. Även läkare och LR måste lyssna. Tänk efter själv, vill du se dina närmaste kära, gå ner sig i knarkträsket ?
Magnus Magnusson , (Åf)