DELA

Stäng ner till augusti

Är ett öppet samhälle med restauranger och butiker som har normala öppettider verkligen rätt i dessa tider? För mej är svaret helt entydigt nej.

Och varför det kan man ju undra? Jo, man behöver bara besöka vilken resturang som helst i Mariehamn i dessa tider för att se. Resturanger borde hållas stängda till och med den 1 augusti och detta gäller inte bara restauranger utan kafer och andra ställen som serverar mat.

 

Jag vet att det kanske retar våra restaurangföretagare, men tyvärr är det nog det enda sättet att bromsa coronans spridning på Åland.

Kanske man borde begränsa våra butikers öppettider till 50 procent av fulltid? Men det är inte upp till mig att besluta om och så icke heller våra resturangers öppettider. Men jag tror att det jag nämner ovan är det enda sättet. Förlåt mej resturang–Åland, men som läget är nu så har vi nog inget val.

 

Jag vill liksom er och alla andra återgång til en normal vardag utan corona så snart som möjligt men just nu verkar vägen dit vara lång. Och ett utegångsförbud måste gälla från morgon till kväll och gälla alla om det ska ha någon effekt men tyvärr så är såna förbud som gjorda att brytas emot.

FÖRBUDSMANNEN