DELA

Stad med framtidstro

”Det finns en utbredd frustration bland stadens invånare över att allt fler och fler guldkanter i tillvaron försvinner. Om det inte är majbrasan på Badhusberget eller midsommarstången i Engelska parken är det fyrverkerierna på nyårsafton eller djuren på Lilla holmen som ska bort. ” Så skrev redaktör Fredrik Rosenqvist i en utmärkt ledare i Ålandstidningen härom veckan.

Jag är mycket medveten om vikten av att skola, vård och omsorg prioriteras av staden. Det är de tre grundstenarna för ett tryggt samhälle. Men man kan inte spara in på stadsbornas trivsel. En stad ska vara attraktiv att bo i och den ska locka till inflyttning. Jag understöder stadsfullmäktigeledamot Lennart Isaksson (MSM) som i en insändare håller tummarna för att infrastruktursektorn t.o.m. ”kan utöka verksamheten på Lilla Holmen.”

Jag kommer som fullmäktigeledamot att rösta för ett tilläggsanslag till infrastruktursektorn när frågan tas upp i stadsfullmäktige ikväll. För det är som Fredrik Rosenqvist skriver: ”En stad utan framtidstro är en stad utan framtid.”
Robert Liewendahl (MSM)
Mariehamns stadsfullmäktige