DELA

Spartips till nya trafikministern

Lördagen den 3 januari detta år hade jag orsak att resa till vår stuga i Korpo. Tänkte åka med ett åländskt rederi från Långnäs kl 03.30 till Åbo men märkte till min förvåning att jag samma morgon i stället kunde ta Skiftet kl 05 direkt till Galtby.
Antalet resenärer från Långnäs var två. Ingen av oss hade bil. På Kökar steg två personer till ombord.
Måste medge att jag kände mig som en åländsk kung då jag med en svit på tre personer anlöpte Galtby med ”eget fartyg”. Inte nog med det. Jag kunde uträtta mina ärenden i Korpo i lugn och ro medan ”mitt fartyg” hela dagen låg i hamn och väntade på mig tills det var dags att åka tillbaka kl 20.15.
På återresan var vi en handfull passagerare, de flesta steg av på Kökar. Jag betalade inte en cent för min tur-returresa.

Jag har en stilla undran i dessa ekonomiska kristider. Vad kostade det sk attebetalarna att denna tid på dygnet transportera två personer från ändhamn till ändhamn i form av bunker-, löne- och uppehållskostnader?

Har förstått att den lib-centerledda LR inte har för avsikt att i sparsyfte se över landskapsfärjornas turlistor. Man fortsätter därvidlag som vore det högkonjunktur i landskapet.
Däremot är LR inte sen att låta sjuka och ekonomiskt utsatta patienter stå för sparfiolerna genom att kräva en sänkning av ÅHS-budgeten 2010 med 3 milj euro.
Den nye förvaltningschefen Axberg talar om att inbesparingskravet för servicenivån inom den åländska hälso- och sjukvården 20 år bakåt. Uppsägningar måste till för att klara kravet. På förslag är också att all ÅHS-personal permitteras 7 dagar.

Så länge detta vansinne kan fortgå att landskapsfärjorna kör med oförändrade turlistor, med eller utan passagerare, skall inte en enda ansvarig politiker komma och påstå att det är kris i den åländska ekonomin.
Klas Silfverberg,
ÅHS-tandläkare