DELA

Snälla Lemland, ge oss möjligheterna

Det drar ihop sig. Vi skall bestämma vilket alternativ till gymnastiksal/hall som skall byggas i Lemland. Det är klart att det handlar om mera eller mindre pengar beroende på det alternativ man väljer. Det tror jag att alla vet och det behöver man inte fördjupa sig mera i.
Att Lemland har råd med det, idag och framöver, är jag helt övertygad om. Vi förbygger oss inte på något sätt om vi väljer ett alternativ som uppfyller allas krav och då menar jag skolans, idrottsföreningars och övriga motionärers behov.
Det finns ett stort motionsbehov, som jag vet att inte har beskrivits ännu. Om ett större alternativ förverkligas, så kommer ni att se att friidrott, fotboll, innebandy, volleyboll, badminton, bordtennis, olika former av gruppgymnastik mm blommar upp. En större hall kan delas av och man kan samsas om tider. En mindre hall ger begränsningar och kommer högst troligtvis att bli för liten ganska snart.

Bygger vi
tillräckligt stort, så behöver vi nog inte göra det igen. Vi kommer inte att behöva skämmas för ett sådant beslut. Det är jag övertygad om att vi gör, om det mindre alternativet väljs.
Förstås finns det de som måste rösta för ett mindre alternativ. Annars blir man kanske inte invald nästa gång. Men till de som tvekar eller inte är övertygade. Ni kommer inte att ångra ett beslut om att bygga det större alternativet. Snälla ge oss det här. Då har Lemland det mesta en attraktiv kommun har att erbjuda.
Michael Numelin
( jättemånga till)