DELA

Småpartierna förstörde Mariehamns-andan

Replik till Stephan Toivonen.

Det skulle vara bra om Stephan Toivonen läste på hur proportionella val fungerar innan han börjar med att komma med förslag om hur andra partier ska ge bort sina platser.

”Enligt ÅLD:s syn på demokrati…” skriver Toivonen, och det är väl där problemet sitter. Man har en syn som inte samstämmer med resten av samhället. Som en stor politiker från Sverige sade: ”Hälsa honom att […] politik är inga pajaskonster. Det är inte hä hä och häpp häpp”.

Staden har haft ett system för postutnämningar som kallats ”Mariehamns-andan”, där man jobbat i samsyn. Bl.a. så gav Socialdemokraterna en presidieplats åt Centern en gång för att de skulle få vara med på stadsstyrelsemötena.

Men den andan förstördes av småpartierna förra valet, och samma sak denna gång.

Men vi Socialdemokrater jobbar vidare med att ”ta emot flyktingar från fjärran land på skattebetalarnas bekostnad” och andra saker som gör att Mariehamn går framåt. Toivonen kan vara säker på att hans 813 euro av stadens skattemedel kommer att förvaltas väl.

För övrigt så har den här debatten aldrig handlat om ÅLD, ingen förväntar sig något vettigt av dem ändå. Men Mariehamns Centerns del av den Åländska Demokrati Alliansen har en del att förklara, synd att vi inte får några bra orsaker till varför man samarbetar med ett parti som man inte har något gemensamt med enligt egen utsago.

Igge Holmberg (S)