DELA

Skärgårdslivet är inte alltid idylliskt

Med anledning av planerna på att sätta in en sämre fungerande färja vill jag påpeka följande saker. Är ju själv född och har bott i skärgården, så jag vet att det kan vara idylliskt men också mycket tufft, eftersom det alltid är dyrare i skärgårdsbutikerna och att tanka bilen kostar alltid mer i skärgården än på fasta Åland. Och om man ska fara med bilen på färjan kostar det alltid varje gång, om man inte har betalat årsavgift, då blir det billigare i längden.

Om man hastigt skulle bli allvarligt sjuk är det inte säkert att helikoptern kan gå på grund av dåligt väder. En del har ju ett hyfsat jobb där, andra har kommit till skärgården på grund av den så kallade kärleken med mera.

Och vari ligger logiken om det vackra pratet för en levande skärgård? Vad är en politiker till för?

För det andra, ska man motarbeta eller samarbeta? För det tredje, ska man göra saker till det sämre eller förbättra saker?

Inte är det väl för mycket begärt att ha kvar den välfungerande skärgårdsfärjan Odin, för att åtminstone göra livet lite drägligare och bekvämare för skärgårdsborna! Och ja, att få ha den kvar gagnar ju också med glädje många andra!

Ann-Mari Pettersson

Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp