DELA

Ska vi låta minderåriga också själva bestämma om de vill dricka alkohol?

Jag tycker vi lika bra kan låta de flesta 12-åringar och uppåt köra bil utan körkort efter vaccineringen utan föräldrarnas samtycke, när någon vuxen i landskapsregeringen, eller nån hälsovårdare efter “noggrann” granskning tycker att de är tillräckligt mogna för det.

Jo, eftersom de nu anses tillräckligt mogna för det så anses de även vara tillräckligt mogna för att fritt köpa och dricka alkohol, tacka politikerna för deras utökade förtroende med att delta i lagtingsval, köpa snus, köpa hus och öppna bankkonto, ta ut stora lån och köpa hus med lån utan att föräldrarna behöva veta om det, det räcker väl att de läser i tidningen sen, vilka hus som såldes på Åland denna månad, när de läser barnens namn där, det efter de ringt till polisen för att efterlyser var de saknade ynglingarna befinner sig. Men med tatueringar håller jag helt med att där måste vi som förut invänta föräldrarnas samtycke, men väntas nu, egentligen räcker det väl även här att de får säga sitt bara när barnen i fortsättningen vill bo kvar hemma, så de slipper se på ful satanistisk design (om barnet valt ett sånt) eller hur?

Jag hoppas att ni inte tar mina förslag, liksom politikernas och hälsovårdarnas, på allvar (många månader kvar till första april) att 12–17-åringar själv får bestämma sådant som som knappt någon vuxen förstår konsekvenserna av, nämligen vaccinering med enbart nödgodkända produkter av den korrupta läkemedelsindustrin.

På andra sidan erkänner jag dock att vissa välinformerade minderåriga skulle kunna ha en rejäl fördel att emot sina okritiska föräldrar angende vaccineringsfrågan, med att helt och hållet kunna avstå att delta i farliga medicinska experiment på befolkningen, globalt förbjudet sen 40-talets Nürnbergkodex.

Tänker bara lite själv, här i Lumparland

ROBERT AMMICHT

Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp