DELA

Satsa på ny tandvårdsvagn

Uthålligt har vi socialdemokrater drivit frågan om allmän tandvård också på Åland, en rättighet som alla andra nordbor har. Vi har lyckats flytta fram positionerna steg för steg och utvidgat möjligheterna för fler grupper och ålderskategorier som har idag har tillgång till ÅHS tandhälsa. Nu finns ett utmärkt tillfälle för Ålands Hälso- och sjukvård att ta ett stort kliv framåt när det gäller den ambulerande tandvården.

Den tandvårdsvagn som firman Plandent i dagarna presenterats för ÅHS tandvård (och för andra intresserade) skulle kosta ett par tusen per månad som leasing eller en investering på cirka 150 000 euro. Vagnen kan ta in rullstolar, besöka äldre- och serviceboenden runt om på Åland och skärgårdens behov kan bättre tillgodoses. Vi uppmanar landskapsregeringen, minister Holmberg-Jansson, ÅHS-styrelse och ledningsgrupp att på allvar överväga att hyra in denna fullt utrustade vagn med modern teknik och röntgen. Varje ålänning som inte får sina tänder skötta löper risk för andra sjukdomar som sedan ändå kommer att uppsöka Ålands hälso- och sjukvård. Se detta därför som en god investering i ålänningarnas tandhälsa.

CAMILLA GUNELL (S)

Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp