DELA

S vinner makt när de tar platser av ÅLD

Igge Holmberg och Socialdemokraterna anklagade efter valet och inför fördelningen av platserna i de olika politiska organen småpartierna i Mariehamn.

Holmberg gick hårt åt C, ÅF och Ob då han anklagade oss att vinna politisk mark och ta fler platser i Mariehamn. Detta tack vare Åländsk demokrati. Han hävdade även att vi tar platser av Liberalerna och Moderaterna genom vårt agerande. Han sköt hejvilt omkring sig mot alla småpartier. Men det stannade inte där.

Bästa väljare och Mariehamnare. Vi kan efter stadsfullmäktigemöte i tisdags konstatera att det faktiskt är Igge Holmberg och hans parti (S) som tar extra platser och vinner makt i Mariehamn. När ÅLD inte hade kvinnor att tillsätta till sina erhållna platser roffar nu Igge och hans parti åt sig dessa. Allt för att få mer makt i Mariehamn.

Detta som stadens redan största parti eller det parti som innehar överlägset flest platser, detta trots att de inte ens vann valet. Socialdemokraterna sitter nu alltså på ÅLD:s platser i Mariehamn. Vem företräder vem nu egentligen?

Det är viktigt för oss småpartier att även berätta att vi INTE har erbjudits möjlighet att tillsätta folkvalda på dessa stolar som ÅLD erhållit av Åf/Ob som nu S tagit. Vi har bra representanter som nu blev utan politiska platser. Vi håller samma platser som tidigare enligt lagt kort ligger principen.

Så de krigsrubriker som Holmberg basunerade ut efter valet stämmer inte för vår del åtminstone.

Vi inom Obunden Samling låter väljarna dra sina egna slutsatser av denna politiska fars där hör och häpna Socialdemokraterna och Åländsk Demokrati samarbetar. Vem hade kunnat tro detta efter den hätska jakt som varit i spalterna och i lagtingets plenisal.

Vad säger S väljare och vad säger ÅLDs väljare och vad säger Igge Holmberg. Var dennes insändare efter valet bara tomma ord

Det kan förstås inte vi svara på. Men vi tycker samtidigt att det är bra att Socialdemokraterna och Åländsk demokrati funnit varandra. För då kanske det blir ett lugnare debattklimat framöver och mer kärlek, värme och omtanke.

Vi tycker slutligen att det är viktigt att låta medborgarna, väljarna, dvs våra arbetsgivare få veta sanningen om vad som sker inom politiken i Mariehamn.

Obunden Samling i Mariehamn