DELA

Replik till de unga högersinnade

Snälla människor, jag har aldrig sagt att jag stöder aktivt uppsökande av oliktänkande. Det jag sagt var att när en fredlig demonstration som den i Kärrtorp attackeras av beväpnade nazister så var det tur att AFA var där och ställde sig emellan barnfamiljerna och de som var ute för att skada dem. Att använda våld som självförsvar är i mina ögon något man ibland måste göra, speciellt när polisen missköter sitt jobb.
Jag är långt ifrån ensam om det. Många av dem som var på demonstrationen har tackat både AFA och RF för att de agerade levande sköldar när polisen lös med sin frånvaro.
Vi pratar om grupper som svenska statens egen undersökning beskriver så här: Extremvänstern är extremistiskt mycket emot rasism, nazism och sexism.
Man är extremister i sitt motstånd mot miljöförstöring och djurplågeri, och extremt mycket för demokrati och jämställdhet.
Jag ser inte något fel i dessa värderingar men det kanske Unghögern gör.

Jag är ingen våldsromantiker, men jag anser inte att våld är förkastligt i alla situationer. Är det fel att använda våld för att stoppa en våldtäkt? Är det fel att gå emellan om man ser en person bli misshandlad? De enda som inte är beredda att använda våld i någon situation är rättrogna pacifister. Inget parti består av sådana.
Vad gäller tigande och samtyckande kan man fråga vad högern gjorde under Apartheid-tiden (När Carl Bildt var förste undertecknare på en motion om att man inte skulle införa sanktioner mot Sydafrika), Man kan tänka på hur högern i Tyskland gav makten till Hitler på 30-talet på grund av sin socialistskräck.
Det är bara att se på vårt nordiska grannland Norge där högerpartiet går in i regeringen med de rasistiska Fremskrittspartiet och det första de gör är att skärpa asylreglerna.
Om det är någon som tiger så är det ju just högerpolitikerna inför orättvisorna i samhället.
Unga högersinnade borde läsa lite mer historia. Vi som gjort det vet vad som händer om man tiger för mycket.

Som avslutning kan jag nämna att det är två år kvar till kommunal- och lagtingsvalen på Åland. Undrar varför högern gör sitt bästa för att få bort mig från alla poster före dem, istället för att i parlamentarisk anda låta väljarna bestämma?
Vem kör med utomparlamentariska metoder egentligen?
Gott nytt år kamrater
Igge Holmberg