DELA

Räddningsplan för Stornäset

En insändarskribent som kallar sig ”Realist” har besvarat Visit Alands insändare på ett mycket bra sätt. En fullträff, faktiskt.

Men jag har en idé, som kunde ”rädda” Stornäset från att vara avlägset. En tunnel eller bro över till Jomala Ytterby skulle kunna vara räddningen. Tänk er själva vad nära stan det skulle bli helt plötsligt.
Med en ny väg, så rak som möjligt till Mariehamn så skulle det vara lika nära som till Godby/ Ämnäs. Kanske det kunde bli ytterligare en bana på Ytterbysidan om Anders släpper till mark för ändamålet. Åtminstone kunde man beundra den sevärda Norrskogstallen på väg till och från Stornäset. Vilken utvecklingspotential skulle inte det föra med sig!

Man kunde vidare tänka sig en till bro över Slottssundet till Högbolstad och vidare mot Bomarsund. De som kommer från östra skärgården skulle få flera minuters kortare bilresa till Mariehamn. Det skulle bildas en ringväg, som kunde användas för t ex cykeltävlingar och dylikt.
För att inte tala om bosättning på Stornäset, eventuellt höghus med en underbar utsikt över Lumparen och golfbanorna runtom.

Det nu avlägsna Stornäset skulle få ett lyft utan like för det är ju så synd att detta fina område bara skall stå där till ingen nytta.

Lennart Karlsson
Kastelholm