DELA

Prostitutionsrykte

I torsdagens tidning läste vi att polisen vill ha tips för att få veta om det finns prostitution på Åland. Polisen har hört ett rykte om det. Nya Åland har fått ett ”diffust” tips om samma sak. Varför pekar Nya Åland ut två nationaliteter utan att veta om det är sant?

Vi är en grupp studerande från olika länder som läser svenska på Medis och vi blev alla ledsna när vi läste tidningen. Vi tycker att det är en tanklös förolämpning som bidrar till att sprida fördomar om oss inflyttade.

Carmen, Remus, Celina, Angela, Pornpen, Chidapha, Ampha, Elias, Jwil, Nattaya, Ksenia, Somthawin, Dace, Adde, Daocharat, Nicoleta, Siv.

Svar: Vi ber om ursäkt om artikeln i gårdagens Nya Åland ”Vi behöver mer tips” har gjort att ni känner er förolämpade! Syftet med artikeln var att öppna allmänhetens ögon för att sexualbrott i form av koppleri kan förekomma på Åland, men att polisen behöver hjälp från allmänheten för att komma vidare med eventuella utredningar. Skribenten ville därför ha med så mycket detaljer som möjligt om vem som kunde vara offer för dessa brott, samtidigt som hon var tydlig med att detta var obekräftade uppgifter. Att skriva utgående från rykten är dock känsligt och vi tar till oss av kritiken. Vi jobbar för att undvika liknande situationer i framtiden.

Nya Åland vill allt annat än att sprida fördomar. Vårt uttalade mål är, och har varit i alla år, tvärtom att jobba för ett samhälle där alla har samma möjligheter och lika värde, oberoende av bakgrund eller kön. Att någon ser att vi sviker i det uppdraget ser vi som väldigt allvarligt och vi tackar för att ni tog kontakt med oss.

Anna Björkroos

Chefredaktör