DELA

Parader styr inte min människosyn

Lantrådet Veronica Thörnroos påstår i en artikel i Nyan, ”att det är jättedåligt att inte alla partier fanns med i Åland pride-paraden, för det innebär att de inte står upp för alla människors lika värde”.

Nej, att inte delta i Pride har inte någonting att göra med om man ”står upp för alla människors lika värde” eller inte.

Att bemöta och behandla alla människor lika respektfullt, och att ge alla människor samma förutsättningar oberoende av kön, sexuell läggning, etnicitet, och så vidare, räcker gott och väl för att ”stå upp för alla människors lika värde”.

Ingen, inte ens lantrådet Veronica Thörnroos kan ta det ifrån dig för att du inte deltar i en parad som hon anser är av vikt.

Alla som fördjupat sig lite mer i Pride-rörelsen vet att den innehåller så mycket mer, särskilt i form av politiskt påverkansarbete.

”Allas lika värde” borde väl rimligen innebära att du fritt kan välja vilka parader du vill delta i, utan att politiker ska berätta för dig vad du har för människosyn.

Lite mer intellektuellt djup skulle man gärna se i analyserna av sina medmänniskor.

STELLAN EGELAND, OBUNDEN SAMLING

Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp