DELA

Om statsbudgeten

Beklaglig att borgarpartierna gett sej på barnbidragen som är en subjektiv rättighet. Man säger att alla ska vara med och betala, men detta drabbar de som har lite att röra sej med. Man borde i stället underlätta för dessa, för om låginkomsttagare har det bra så har alla det bra.

Dessa är förhållandevis de största konsumenterna. Dom får alltid betala det högsta priset för allting medan de ”besuttna” använder sej av ”kontakter” och betalar lägsta möjliga pris för allting. Dessa är ofta de snålaste och har möjlighet att använda expertis för att mygla och nolltaxera medan man kan ta ut stora summor skattefritt som dividender. Sådant kan inte en låginkomsttagare syssla med men är med och betalar detta frosseri vilken är en av dödssynderna.

FPA naggar också låginkomstagarens vara eller icke vara genom att ha höga självrisker så man får inget för resor till sjukvården som kan vara långt borta åtminstone för skärgårdsbor. Nej detta är att slåss mot väderkvarnar. Ett nytt parti borde bildas som verkligen kämpar för de som har mindre men alltid betalar mer förhållandevis. Tror att många skulle sälla sig till detta parti. Först de som verkligen kämpar och har flera barn samt de som inte känner sej bekväma med nu befintliga partier samt de som har dåliga samveten och vill ha ett rättvisare samhälle för alla. Jag tror att det blir det största partiet helt säkert fast det är ju bara idioter som är säkra på något. det är jag säker på.
Kurre i Åva