DELA

Natomedlemskap är inte utan risk

Några tankar om civiltjänstplikt och Natos vara eller icke vara för Finland. Och några frågor om detta. Min första reflektion när det gäller hur jag ställer mej til Nato är helt och klart nej tack till att Finland ansluter sej til Nato och varför det? Jo därför att jag är rädd att Ryssland kommer ta hämnd på Finland på ett sätt som jag knappast vågar nämna eller ens sia om här men att det blir otrevligt för oss alla det kan jag mycket väl förutspå.

Jag är beredd att gör en insats för vårt lands försvar om det sker på frivillig basis. Är dock civiltjänst ett tvång så kommer jag skaffa fram något papper som gör att jag slipper undan.

Jag ställer som sagt gärna upp men det skall vara av egen vilja och utan att tvingas till det. Men det är klart i en farlig tid när min och andras säkerhet hotas så kanske jag resonerar annorlunda vem vet.

Jag avslutar med att hoppas att vi trots det oroliga läget i Europa fortsättningsvis får leva våra liv i fred här uppe i Norden och att Putin tar sitt förnuft till fånga och avslutar sitt vansinne i Ukraina snart möjligt.

FUNDERSAM

 

Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp