DELA

Messa Nyan 21.5

Tack för de goda kaffet med dopp. Tackar gör Föglö vägförvaltning:-)

För mig får farten gärna sänkas, men av erfarenhet av samma sak så vet jag att det är de boende själva som brukar synda mot fartbegränsningar. 0457.

Jag förstår inte riktigt denna panik om skolbarnens säkerhet i trafiken; jag har under mina levnadsår hunnit konstatera att barn i lågstadieålder beter sig bäst som fotgängare. Det är ju oftast unga vuxna som går mitt på vägen och över vägen hur de vill utan att tänka på att man i värsta fall kan bli under en bil. Barnen har oftast reflex och trafikvett bara föräldrarna påminner dem ibland. Jag kan också tillägga att jag nästan kört på en medelålders man som sprang ut på vägen utan att alls titta efter. Detta mitt på ljusa dagen då han verkade ha bråttom någonstans. Så om det vore möjligt skulle jag hellre se att någon lär ut lite "fotgängarvett" åt folk i åldersgruppen 15-50. Hälsningar en Bilist.

Fan vet vad man ska tro mera!? N.

Dagens höjdpunkt är att träffa dej i din affär;) 0457.

Förlåt ;( Jag körde på din katt på Haraldsbyvägen. Den avled direkt. Fick hjälp av en vänlig själ att lägga katten i vägrenen. Ledsen.

Vitsipporna lyser överallt utom vid Godbyvägen, där lyser en soptipp sen åratal med burkar och diverse skrot. 0457.

Är inte herr Måtar lite malplacerad på Air Ålands bolagsstämma, eftersom flygfältets reseservice är hans skötebarn och som kan ses som konkurrent till Air Åland? 0457.

Grannen klipper gräset till 22.30! Långsamt och högljutt! 050.

Glassgubben är alltid lika trevlig när han kommer med sin glassbil. Ett sant nöje att handla av honom. 0457.

Märkligt att de butiker ålänningarna anser vara billiga i Sverige, anser svenskarna själva vara svindyra. 040.

Barbro Sundback efterlyser bättre sociala förmåner för alla ålänningar. Inkluderar det även sjukpensionärers sociala trygghet, nämligen att få mat på bordet och råd att leva? 050.

Lantbrukarna har ju en ganska säker social trygghet. Vi andra knegare får inga bidrag, endast vår lilla lön. 050.

Avbytarservicen är bättre på fastlandet än här på Åland! Finska bönder är mer effektiva och har större gårdar helt enkelt! Kanske åländska bönder ska fara på besök och se hur det går till i stora världen? 0457.

Läser i Nyan 20 maj att man denna dag runt om på Åland kan se poliser i finsk uniform? Det ser vi ju varje dag. Åländsk polis bär ju ofattbart nog finsk uniform. Lagtinget har beslutat att polisfordonen skall få en mindre finsk prägel, men det ignorerar uppenbarligen polismästaren. Och det får passera… 0400.

Någon som vill vara med på gårdsloppis i Hammarland den 5 juni? Messa eller ring 0457 342 5633.

Nyan är som värsta "se & hör" nuförtiden med otrohetskolumn. Förstår ni inte att holmen är så liten, att vänner och bekanta hastigt räknar ihop vem det skrivs om. Och alla taxichaffissar tas som skvallerkärringar. Inte beteende för en seriös dagstidning. 0457.

Två tjejer söker 2 sköthästar, nära Mariehamn! Många års ridvana! 0457 343 0541.

Till 0457. Singelkille 24 år. Jag brukar sitta på Adlon med kompisarna och dricka kaffe när jag är ledig annars så är jag ute på havet och seglar. Mvh Seglarn.

Godhet i ord föder förtroende, godhet genom tankar föder filosofi, godhet genom gåvor föder kärlek! Poeten!

Människan kan inte få tusen dagar av oavbruten god tid, liksom rosen inte kan blomma under hundra dagar! Poeten!

Vem har ansvar för stranden söder om daghemmet.Blåbäret? Den är verkligen i behov av uppfräschning. 0457.

Jag vet varför Miramar-garaget är tomt. 040.

Härligt skrivet Nina Smeds! i tisdagens tidning. Hälsningar tjej med gåbbe på Cinderella.